• Okolini prijatna maziva

Čišćenje i zbrinjavanje otpadnih ulja i emulzija

Čišćenje i zbrinjavanje otpadnih ulja i emulzija

Za naše kupce vršimo profesionalno čišćenje obradnih mašina. Svaki obradna mašina bi se trebala profesioalno očistiti barem jednom godišnje ( poželjno je svakih 6 mjeseci).

Proces se sastoji od toga da 24 sata ranije apliciramo SISTEM CLEANER + BAKTERICID u mašinu, poslije namjenskim uređajem usisamo svu emulziju i nečistoće, sa visokotlačnim čistačem očistimo sve djelove obradnog stroja, naspemo novu emulziju sa tačnom koncentracijom ili pak vratimo staru profiltriranu emulziju u sistem.

 U slučaju sistema sa hidruličnim i drugim uljima čišćenje se vrši sa bajpas uređajem Alfa laval koji se prikopča na sistem i  čisti ulje bez gašenja mašine.

U slučaju većih količina ulja za kaljenje , ulje se crpa iz peći u plastične sudove i odvozi u naš pogon na specijalno čišćenje ( centrifugiranje, uparavanje, filtriranje) i poslije vraća klijentu.

Naša kompanija posjeduje dozvolu od nadležnog zakoskog organa za sigurno priklupljanje i zbrinjavanje opasnih supstanci, ulja, maziva, emulzija tako da je naš klijent uključen u kompletan i zatvoren sistem  od ISPORUKE preko ODŽAVANJA do ZBRINJAVANJA ulja i emulzija.

Komentari